Talentenfluisteraarschool de Ruif

5 februari 2024

Vanaf 29 januari 2024 mag Kindcentrum de Ruif zich Talentenfluisteraarschool noemen! De 29e van Nederland! Dit wordt officieel en feestelijk met alle kinderen gevierd op maandag 19 februari a.s.

Het label Kindertalentenfluisteraarschool krijg je wanneer:

  • Alle leerkrachten officieel kindertalentenfluisteraar zijn.
  • Talenten verweven zijn in het dagelijks onderwijs.
  • Talentgesprekken worden gevoerd met kinderen in de kleutergroepen t/m groep 8.

Een talentgesprek heeft als doel:

  • Dat kinderen zich bewust worden dat talent niet gaat over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar dat het juist gaat over activiteiten die je leuk vindt, die je voldoening geven, en die maken dat de tijd vliegt.
  • Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen om op zo’n manier bij te dragen tot een positief zelfbeeld, meer veerkracht en weerbaarheid zodat ze beter kunnen omgaan met alle uitdagingen die op hun pad liggen. Ze krijgen inzicht in waar hun kracht ligt.

Juf Eveline, juf Laura en juf Sandra worden de Talentbouwers van de Ruif en gaan het talentgedreven onderwijs met het team komende jaren vormgeven. Daarnaast blijft juf Sandra werkzaam als talentcoach, waarbij ze individueel kinderen veerkrachtiger en zelfverzekerder maakt. Op deze manier kan het team de kinderen goed voorbereiden op de huidige maatschappij. En dat allemaal vanuit hun eigen kracht. Hoe mooi is dat!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram