Workshop Grip op je werk

17 januari 2024

Bij Stichting Uniek realiseren wij ons dat je als leerkracht voor de nodige uitdagingen kan staan. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om zijn of haar werk goed georganiseerd te krijgen. Dit kan het gevoel van werkdruk verhogen en ten koste gaan van het werkplezier. Daarom bieden wij onze werknemers daar graag een steuntje voor in de rug aan.

Deze week verzorgde Josanne de Graaf van Docentmentor hierover bij ons de workshop 'Grip op je werk'.
Aan de hand van praktische voorbeelden en een met een vleugje humor kregen de deelnemende leerkrachten inzicht in hoe je taken kunt prioriteren. Ze hebben geoefend met inschatten van tijd en opdelen van taken in kleinere stappen. Er is kennis genomen van manieren om taken te plannen en zij hebben tips bedacht en ontvangen voor het vermijden van uitstelgedrag.

Enkele reacties van onze leerkrachten:
‘Ik schoof de berg werk steeds voor mij uit. Nu zie ik dat ik het kan opdelen in kleinere taken. Ik voel nu dat ik ook tevreden kan zijn met het af hebben van een deel van een grote taak.’

‘Ik ga timen en kijken hoelang ik daadwerkelijk nodig heb.'

‘Het was echt een hele interessante middag, blij dat ik ben gekomen.’

‘Hele leuke middag, de uitwisseling was hartstikke fijn.’

‘Ik heb hier echt wat aan gehad. Ik ben vroeg op school en die tijd ga ik nu anders gebruiken.’

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram